海外マルファン情報

米国マルファン症候群患者団体The Marfan Foundationからの情報を中心に、マルファン症候群や関連疾患についての海外情報を翻訳して発信します。

食物不耐症と食物アレルギーの違いについて


Loeys-Dietz Gastroenterology and Allergy Q&A

 

13:24-14:48

 

Q:
At what point does an intolerance become an allergy

 

食物不耐症が食物アレルギーに変わるのはどの時点ですか?

 

A:
So they're actually very different things. One doesn't necessarily turn into the other. 

 

食物不耐症と食物アレルギーは全く別物なので、どちらかがもう一方に変化するというわけではありません。

 

You know, food allergy refers to something very specific. It is mediated by a type of antibody called IgE which is the allergic antibody and with food allergy the reaction will happen every time you eat the food even if you only get exposed to a tiny amount of that food and causes very characteristic symptoms, so those are the hives, the immediate symptoms that usually happen within minutes but usually no longer than an hour or two after you eat the food, so things like hives, trouble breathing, your throat, you know, closing or swelling, those sorts of symptoms. That's a food allergy and, and there are blood tests, there is skin testing. We can do to try and detect those IgE antibodies to food, so the diagnosis is really based on the results of those IgE tests plus your clinical history

 

食物アレルギーは、特定の食物によって発症するアレルギーを指し、IgE(免疫グロブリンE)と呼ばれるアレルギー抗体を介して発症します。特定の食物をわずかでも口にする毎にアレルギー反応は起こり、通常、食物を口にしてから数分以内に、じんましんといった非常に特徴的な症状が見られますが、一般に、1~2時間以内に収まります。症状としては、じんましんの他に、喉が狭まったり、腫れたりすることによる呼吸困難などがあります。食物アレルギーの診断は、血液検査や皮膚テストで食物に対するIgE抗体の有無を調べる他、病歴も参考にします。

 

A food intolerance can manifest many different ways. For some people, you know, like with lactose intolerance they'll have GI symptoms. Some people with an intolerance are able to eat a little bit of the food and they only have a problem if they eat more of the food, so those types of symptoms tend to be a little more delayed in some cases, oh, there we go, more delayed and can present a little bit differently than classic food allergy.

 

一方、食物不耐症の現れ方は様々です。乳糖不耐症のように、胃腸症状が出る方もいれば、少量口にしただけでは問題にならず、大量に食べた時のみ症状が出るという方もいます。これらの症状は、多少時間をおいて出るという場合もあり、食物アレルギーとは多少異なるといえます。

 

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